Mellanmålsbullar med citron & persilja

25 g jäst
2½ dl mjölk
50 g rumsvarmt smör eller margarin
1 tsk salt
1 tsk socker
ca 6 dl vetemjöl special

Fyllning:
75g rumsvarmt smör eller margarin
finrivet skal av 1 citron
2 msk hackad persilja

Pensling:  1 ägg

Garnering:   vallmofrön eller sesamfrön

Smula jästen i bunke, värm mjölken fingervarm och töm över, rör tills jästen är upplöst.

Klicka ner matfett, tillsätt salt och socker.
Tillsätt vetemjöl och arbeta degen blank och smidig.
Låt degen vila 30 min.

Kavla ut degen till rektangulär form och bred på matfett strö över citron och persilja.
Skär i skivor och lägg på plåt, jäs 40 min.

Pensla med ägg och strö på frön.

250°    7-8 min.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0