Lingonmuffins

Det här receptet har jag haft länge, men inte testat förrän nu.....  vilken miss, för dom är helt underbart goda!!

100 g margarin
4½ dl mjöl
1½ dl socker
1½ tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 ägg
2 dl gräddfil
1 dl lingonsylt

strössel:
1 dl mjöl
3/4 dl socker
2 tsk kardemumma
50 g smält margarin

Smält margarinet, blanda de torra ingred. blanda ner ägg, margarin och gräddfil.
Töm upp i muffinsformar. Fördela lingonsylten i formarna.
 blanda strösslet och fördela det över lingonsylten.
Grädda 225°   ca 10 min.


Moccamuffins med choklad

100 g margarin
3 ägg
2½ dl socker
3½ dl mjöl
2 msk potatismjöl
1 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 dl kaffe

Strössel:
1 1/4 dl mjöl
1 dl socker
1 msk kakao
75 g smält smör

Smält margarinet och låt svalna. Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingred.  Vispa ihop allt.
Fyll muffinsformar till hälften med smet.
Blanda ihop strösslet och fördela det över muffinssmeten.
Grädda 225°  ca 15 min.


Tacosoppa

300 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 gul lök
1 röd lök
1 vitlöksklyftor
1 brk majs
1 brk krossad tomat
4 potatisar
1 l köttbuljong
3 dl grädde
3 msk chilisås

Hacka lök och fräs den + köttfärsen, töm på buljong samt övriga ingred.  Koka tills potatisen känns lagom.
Jag brukar ha mer köttfärs och potatis, så soppan blir lite mer matig.
Serveras med en klick creme fraiche i tallriken.




Rice crisp tårta

En favvotårta som vi "alltid" gör här hemma



3 äggvitor
2½ dl socker
3 dl rice crisp

Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa i sockret och blanda ner rice crisp
Bred ut i långpanna och grädda 125°  ca 30 min.

Fylln:
1 dl vatten
2½ msk mjöl
50 g blockchoklad
50 g smör
1 dl florsocker
1 äggula

Koka ihop vatten och  mjöl under vispning, ta kastrullen från värmen och rör ner choklad och smör. Tillsätt florsocker och äggula.

Dela marängen, bred på fyllning samt 3 dl vispad grädde. Lägg ihop tårtan.

Konfektrutor

200 g margarin
3 dl socker
2 ägg
2 msk kakao
1 tsk vanilj
1 dl mjöl
1 tsk bakpulver
100 g nötkärnor malda
4 msk syltade apelsinskal

Garn: blockchoklad

Smält margarinet, blanda ner socker och ägg sen de torra ingred.
Grädda i långpanna  25 x 30 cm
175°  ca 25 min.
Riv blockchoklad över varm kaka



RSS 2.0