Mellanmålsbullar med citron & persilja

25 g jäst
2½ dl mjölk
50 g rumsvarmt smör eller margarin
1 tsk salt
1 tsk socker
ca 6 dl vetemjöl special

Fyllning:
75g rumsvarmt smör eller margarin
finrivet skal av 1 citron
2 msk hackad persilja

Pensling:  1 ägg

Garnering:   vallmofrön eller sesamfrön

Smula jästen i bunke, värm mjölken fingervarm och töm över, rör tills jästen är upplöst.

Klicka ner matfett, tillsätt salt och socker.
Tillsätt vetemjöl och arbeta degen blank och smidig.
Låt degen vila 30 min.

Kavla ut degen till rektangulär form och bred på matfett strö över citron och persilja.
Skär i skivor och lägg på plåt, jäs 40 min.

Pensla med ägg och strö på frön.

250°    7-8 min.



Korvstroganoff

1 pkt hot dogs
8 små charlottenlök
2 dl vatten
3 msk chili sauce
10 droppar tabasco
1 dl lätt creme fraiché
Salt & Peppar



Skär korven i bitar & hacka charlottenlöken fint! Fräs korven tillsammans med löken i stekpanna. Tillsätt övriga ingredienser & låt puttra ca 10 min.


Som vanligt glömde jag att fotografera när allt var färdigt.......


Långpannekaka

Nötkaka i Långpanna

200 g margarin
3 msk socker
4½ dl mjöl

Fyllning:
3 ägg
3½ dl Farinsocker
2 dl cocos
100 g hackade hasselnötter
1 tsk vanilj

Hacka ihop degen och tryck ut i smord form, 25 x 35 cm. Grädda 10-12 min.

Rör ihop fyllningen,och bred ut på dden gräddade kakan. Grädda ytterligare ca 15 min.

Låt kallna och skär i rutor.

image37


RSS 2.0