Mellanmålsbullar med citron & persilja
25 g jäst
2½ dl mjölk
50 g rumsvarmt smör eller margarin
1 tsk salt
1 tsk socker
ca 6 dl vetemjöl special
Fyllning:
75g rumsvarmt smör eller margarin
finrivet skal av 1 citron
2 msk hackad persilja
Pensling: 1 ägg
Garnering: vallmofrön eller sesamfrön
Smula jästen i bunke, värm mjölken fingervarm och töm över, rör tills jästen är upplöst.
Klicka ner matfett, tillsätt salt och socker.
Tillsätt vetemjöl och arbeta degen blank och smidig.
Låt degen vila 30 min.
Kavla ut degen till rektangulär form och bred på matfett strö över citron och persilja.
Skär i skivor och lägg på plåt, jäs 40 min.
Pensla med ägg och strö på frön.
250° 7-8 min.
2½ dl mjölk
50 g rumsvarmt smör eller margarin
1 tsk salt
1 tsk socker
ca 6 dl vetemjöl special
Fyllning:
75g rumsvarmt smör eller margarin
finrivet skal av 1 citron
2 msk hackad persilja
Pensling: 1 ägg
Garnering: vallmofrön eller sesamfrön
Smula jästen i bunke, värm mjölken fingervarm och töm över, rör tills jästen är upplöst.
Klicka ner matfett, tillsätt salt och socker.
Tillsätt vetemjöl och arbeta degen blank och smidig.
Låt degen vila 30 min.
Kavla ut degen till rektangulär form och bred på matfett strö över citron och persilja.
Skär i skivor och lägg på plåt, jäs 40 min.
Pensla med ägg och strö på frön.
250° 7-8 min.
Kommentarer
Trackback