Kanelkaka
Har letat fram lite recept som jag sparat på mig men inte hunnit testa än, denna blev genast en favorit!
175 g rumsvarmt margarin
2½ dl socker
2 ägg
3 dl fil
4½ dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
½ tsk salt
Kanelsocker
1½ dl socker
1½ msk kanel
175 g rumsvarmt margarin
2½ dl socker
2 ägg
3 dl fil
4½ dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
½ tsk salt
Kanelsocker
1½ dl socker
1½ msk kanel
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
- Vispa smöret och sockret vitt och poröst.
- Tillsätt äggen ett i taget och rör ner filmjölken.
- Blanda alla de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Slå i hälften av smeten i formen.
- Blanda sockret och kanelen. Strö hälften av kanelsockret över smeten. Täck med resten av smeten och strö resten av kanelsockret överst.
- Sätt in i nedre delen av ugnen och grädda i ca 50 minuter.
Kommentarer
Trackback