Kanelkaka

Har letat fram lite recept som jag sparat på mig men inte hunnit testa än, denna blev genast en favorit!



175 g rumsvarmt margarin
2½ dl socker
2 ägg
3 dl fil
4½ dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
½ tsk salt

Kanelsocker
1½ dl socker
1½ msk kanel

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
  2. Vispa smöret och sockret vitt och poröst.
  3. Tillsätt äggen ett i taget och rör ner filmjölken.
  4. Blanda alla de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Slå i hälften av smeten i formen.
  5. Blanda sockret och kanelen. Strö hälften av kanelsockret över smeten. Täck med resten av smeten och strö resten av kanelsockret överst.
  6. Sätt in i nedre delen av ugnen och grädda i ca 50 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0