Rågknölar
Dethär är mina absoluta favoritmackor!!
Dag 1
1 l kokt vatten
2 dl rågkross
2 dl vetekross
8 dl rågmjöl
1½ d sirap
Häll kokande vatten över kross & mjöl, låt stå till nästa dag.
Dag 2
50 g smält margarin
5 dl mjölk
100 g jäst
3 tsk salt
mjöl
Blanda ihop till en deg som går att hantera, jäs 30-40 min
Rulla till bullar som får jäsa igen på plåten.
Grädda 200°
Dag 1
1 l kokt vatten
2 dl rågkross
2 dl vetekross
8 dl rågmjöl
1½ d sirap
Häll kokande vatten över kross & mjöl, låt stå till nästa dag.
Dag 2
50 g smält margarin
5 dl mjölk
100 g jäst
3 tsk salt
mjöl
Blanda ihop till en deg som går att hantera, jäs 30-40 min
Rulla till bullar som får jäsa igen på plåten.
Grädda 200°
Kommentarer
Trackback